A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának nyilatkozata szerint 180-185 ezer család egyhavi tüzelőjét biztosíthatja a kormány támogatása.



1 hónapra elegendő tüzelőt ad  a kormány ajándékba 2185 ezer magyar családnak! ÍGY IGÉNYELHETI!

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának közlése szerint 180-185 ezer család egyhavi tüzelőjét biztosíthatja a kormány támogatása.

Pogácsás Tibor az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta: az önkormányzatok minden jogosult után két köbméternyi tűzifára pályázhattak.

Több mint 2000 önkormányzat van a nyertesek között, a támogatást pénz formájában kapják meg, aztán saját hatáskörben dönthetnek, kinek mennyi tüzelőt juttatnak.

Az államtitkár közölte: bár a pályázó települések száma évről évre több, ez nem azt jelenti, hogy több lenne a rászoruló.

2013 óta folyamatosan pozitív irányba mozdulnak el a szegénységi mutatók. Inkább arról van szó, hogy az önkormányzatok felismerték a lehetőséget – hangsúlyozta Pogácsás Tibor.

A kormány idén jelentősen megtoldotta a szociális tűzifára szánt állami támogatást, hogy egyetlen mélyszegénységben élő család se fagyjon meg télen.

A tüzifa támogatás igénylése >>> MINDIG A HELYI ÖNKORMÁNYZATNÁL!

Nézzünk meg egy példát, hogy körülbelül, milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy valaki jogosult legyen a tűzifa támogatáshoz :
Ez csak egy példa, de körülbelül ilyen feltételek vannak mindenhol, de mindenképpen érdeklődjön, aki igényelni szeretné a helyileg illetékes önkormányzatoknál!

Tűzifa támogatásra lehet jogosult:
aki lakásfenntartási támogatást kap
aki rendszeres szociális segélyt kap
aki foglalkoztatást helyettesítő támogatást kap
aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kap
aki közgyógyellátásra jogosult
aki ápolási díjat kap
aki 3 vagy ennél is több gyermeket nevel
65 év feletti egyedülálló nyugdíjas
hiteltartozása van és ezt igazolni tudja

kihűlés vagy fagyhalál is fenyegetheti

 

Forrás: www.hirado.hu

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!